Menu
Koopgids voor blazers

Blazers staan bekend als een formeel kledingstuk. Ondanks dat niets minder waar is, kan je met een blazer zowel een chique als basic of juist stoere look creëren. Blazers zijn verkrijgbaar in diverse modellen, prints en stoffen. Wil je een keer wat anders dan een basic blazer? Kies dan eens voor een oversized of long blazer. Is een zwarte of grijze blazer te saai voor jou en houdt je wel van wat kleur of patronen? Ga dan voor blazers met een print. In elke kledingkast hoort eigenlijk wel een blazer thuis. Je kan een het item namelijk eindeloos combineren en omdat hij zo stijlvol is gaat hij nooit uit de mode. Plus het kledingstuk staat goed bij ieder figuur. Je zou de blazer zelfs nog kunnen dragen als tussenjas.

Basic blazer

Een blazer is een item wat eigenlijk iedereen in haar kledingkast zou moeten hebben. Behalve dat de blazer een echte must have is, is het ook nog eens erg tijdloos. Omdat het zo tijdloos is, mag je ook wel investeren een kwalitatief goede blazer. Je kunt je blazer op talloze manieren combineren. Denk hierbij aan een pak, waarbij de blazer is gecombineerd met een pantalon. Of ga voor een wat meer casual look door er een jeans onder te dragen. De opties zijn in ieder geval eindeloos met een mooie blazer!

Oversized blazer

Oversized items zijn razend populair. Een van de redenen is dat ze perfect zijn om mee te layeren. Ook blazers zijn verkrijgbaar in oversized varianten. Een oversized blazer maakt je outfit net wat stoerder. Wanneer de rest van je outfit girly is, zorgt deze blazer voor een mooie balans in je outfit. Een oversized blazer over een little black dress staat namelijk heel stijlvol. Zo stijl je een oversized blazer! Het item is geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Je kan hem zowel naar werk dragen als tijdens een formele gelegenheid als een avond uit met de girls.

Blazer met print

Blazers zijn niet weg te slaan uit het modebeeld. Ze blijven super trendy. Daarom komen er ook steeds nieuwe modellen en manieren om deze te rocken. Blazers met print zijn tegenwoordig helemaal hot. Wij hebben de 3 populairste printjes voor blazers met print gevonden. First of all, ruitjes! Je niet meer om de print heen. Vrijwel elk kledingstuk is verkrijgbaar in een ruitjesprint en dus ook onze geliefde blazer. Met ruitjes kan je eigenlijk twee kanten op, chique of juist stoer. Streepjes blijven ook altijd een geliefde print voor blazers. En wat dacht je van dierenprintjes. Luipaardenprint, tijgerprint, zebraprint, slangenprint of zelfs giraffenprint. Een super toffe basis voor een coole outfit!

Blazerjurk

Tegenwoordig komt de blazer in allerlei varianten terug. Zo heb je ook de blazerjurk. Misschien heb je dit item al in je kast hangen en zo niet is het echt een aanrader. Met de blazerjurk ben je eigenlijk gelijk klaar om op pad te gaan. Zo zie je er namelijk meteen stijlvol uit. Maar wanneer draag je deze jurk nou eigenlijk? Je kunt de jurk dragen op chique gelegenheden met mooie hakken maar gewoon op een doordeweekse dag met een paar stoere boots. Als laatst kun je je outfit ook nog wat sportiever maken door er een riem erop te dragen met een paar leuke sneakers.

Lange blazer

Een ander variant op de ‘normale’ blazer is de lange blazer. Je kunt de lange blazer het hele jaar door dragen en is daarbij erg tijdloos. Meestal wordt deze blazer gekocht in subtiele kleuren als grijs en zwart. Maar de blazer is er ook in vele andere kleuren. Wanneer je dus eens iets meer wilt opvallen kun je dus ook eens gaan voor een lange blazer met een felle kleur of een leuke print. Doordat je de lange blazer het hele jaar door kunt dragen kun je hem dus ook op vele manieren combineren. Zo draag je de lange blazer bijvoorbeeld op een rokje, jeans, als pak, als jurk of als jas.

Tweed blazer

Hoewel de tweed blazer nog niet voor iedereen bekend in de oren zal klinken is het een echt statement piece. Met een afkomst uit groot-Brittannië is het fashion item lang populair geweest onder de elite. Stijlicoon Coco Chanel zette de tweed blazer dan ook op de kaart voor echte fashionistas. Tegenwoordig volgen steeds meer modemerken en boetiekjes dit voorbeeld door de tweed blazer op te nemen in het assortiment. Ga je voor een klassieke look? Zomers? Of casual chic? Shop snel jouw favoriete fashion piece!

Korte blazers

Korte blazers zijn perfect als je je heupen en taille wil accentueren. Vooral als je korte benen en een langer torso hebt, staat een korte blazer jou geweldig. Je hebt erg veel keuze als je gaat voor een korte blazer. Daarnaast kun je deze blazers ook met verschillende stijlen prachtig combineren. Heb jij deze must-have al in de kast hangen?

Zwarte blazers

Ben jij een echte boss babe en wil jij indruk maken op kantoor? Alle ogen zijn op jou gericht wanneer jij aankomt op het werk met een zakelijke zwarte blazer. Zwart is een ontzettend vleiende en universele kleur, waardoor jij met de rest van jouw outfit nog alle kanten op kunt. Niet alleen maak je een competente en zelfverzekerde indruk met een professionele outfit, maar je voelt je ook zelfverzekerder. Hierdoor lever jij beter werk én voel jij je boss AF op kantoor. Lees dus snel over de verschillende soorten zwarte blazers en hoe jij jouw outfit met een zwarte blazer creëert.

Glitter blazers

Heb jij nog oude glitter blazers in je kast hangen van de vorige kerstborrel? Deze kun je ook gewoon aan als je gaat shoppen, een terrasje pakt of op weg naar de supermarkt! Glitter blazers zijn verrassend veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte sequin blazer dragen met een witte V-neck en een spijkerbroek voor een casual look die toch opvallend en sprankelend is. Of ga voor een lieflijke en vrouwelijke look met een roze-gouden glitter blazer met een wit blouseje en zwarte skinny jeans. Alle ogen zijn op jou gericht met deze fonkelende jasjes.

Terug naar Kleding koopgids